2017

Ebben az évben készült rendezvényeinkről

2017 - 2017.10.20. Szüreti bál Klebelsberg

A II. kerületi Idősügyi Tanács programjaként "Szüreti bált" szerveztünk 2017. október 20-án Pesthidegkúton, a Klebelsberg Kultúrkúriában. A nagyteremben vidám, színes dekorációt készítettünk, kapcsolódva a szüreti szokásokhoz.  A köszöntő után következett a szüreti felvonulás, amely szereplői - nemzeti ruhába öltözve - az intézményünk klubtagjai voltak. Felelevenítettük azt is, hogy az 1960-as években milyen hagyományok voltak Pesthidegkúton. Az előzetesen meghirdetett táncversenyre tíz páros jelentkezett. A zeneszámok egymást váltva következtek, többek között volt keringő, rock and roll, tangó, twiszt, rumba, polka, cha-cha-cha, de nem ijedtek meg táncosaink akkor sem, mikor felcsendült a "lambada" zenéje! A kiváló "szakmai" zsűri döntése alapján - a holtverseny miatt - minden résztvevő megkapta a "Táncverseny bajnoka" feliratú díjat. Az élő zenét mindenki örömére ismét Kelemen Gyula biztosította, a bál végére mindenki jól elfáradt. Volt több olyan pár is, aki az első számtól kezdve a végéig, pihenés nélkül járta a táncot.

A rendezvényen részt vett a Nemzetgazdasági Minisztériumból Varga Mihály miniszter és Szollár Péter Urak, továbbá tiszteletüket tették önkormányzati képviselők, dr. Csabai Péter Pesthidegkút elöljárója és Makra Krisztina, valamint Vargáné Luketics Gabriella a Humánszolgáltatási Igazgatóság igazgatója és Németh Ágnes munkatársa.

A száz körüli vendég seregből sokan megkérdezték búcsúzáskor: "Mikor tartjuk a következő táncos bált?" 

2017 - 2017.04.28. Tavaszi bál Klebelsberg

A II. kerületi Idősügyi Tanács programjaként "Tavaszköszöntő bált" szerveztünk 2017. április 28-án a Klebelsberg Kultúrkúriában. Kézműves foglalkozásokon készítették el klubtagjaink a bál vidám, színes dekorációját, kollégáink közreműködésével. A négy órán át tartó bálon 80 fő, testben-lélekben fiatalos kerületi lakos volt jelen, a jó hangulatot egy cseppet sem befolyásolta a szeszélyes időjárás. A rendezvényt megtisztelték önkormányzati képviselők, dr. Csabai Péter Pesthidegkút elöljárója és Makra Krisztina, valamint Vargáné Luketics Gabriella a Szociális és Gyermekvédelmi Iroda vezetője és Németh Ágnes munkatársa. A képviselő asszony köszöntője után következett a nyitó tánc, melyet a II. Számú Gondozási Központ Idősek Klubjának „Szívbarát” Tánccsoportja gyönyörű fellépő ruhában adott elő. A tánc koreográfiája egy színpompás virágkosárral kapcsolódott a tavasz köszöntéséhez. A kötetlen táncok mellett a vállalkozó kedvűek elsajátíthatták a szamba alaplépéseit, minden résztvevő egy táncos párt ábrázoló kitűzőt kapott emlékbe. Pihenőül pedig kvíz kérdésekből álló feladatokat oldottak meg az alkalmi közösségekből szerveződött csapatok. A kvíz játékban résztvevőknek Dr. Csabai Péter képviselő nyújtottá át az ajándék „Kvíz játék mestere” feliratú serlegeket. A nyertesek egyaránt jártasak voltak a hungarikumok felsorolásától kezdve, a palacsinta tészta összetevőin át a hokedli és a hecsedli fogalmában rejlő különbségekben. Az élő zenét Kelemen Gyula „örökös tagunk” biztosította. A bál végén megkérdeztünk egy közel 80 éves táncolót, hogy nem fáradt-e el a mulatságban, melyre a következő válasz érkezett: "Reggelig táncolnék!"