2015 - 2015.02.02. Farsangi Budai várséta

Február 2-án a De la Motte-Beer palota vendégei voltunk. A palotában megtekintettük a Beer József Kajetán katonai gyógyszerész, lakó és patika épületét. A ház barokk stílusban épült, de a patikus saját igénye, ízlése, életmódja szerint alakítatta át. A palota 2015-ben nyitotta meg kapuját a látogatók előtt. Bemutatásra került, hogy abban az időben hogyan éltek a budai polgárok és hogyan mulatták az időt farsang idején. Ezután az idegenvezető kíséretében megismerkedtünk a Budai vár nevezetes épületeivel és műemlékeivel. Utunk végén egy forró teával zártuk a napot. 

2015 - 2015.03.19. Sándorpalota

Kivételes programon vettünk részt március 19-én. Lipcsey Csaba főmérnök vezetésével, látogatást tehettünk a Sándor palota épületében. A déli főkapun át egy boltozatos díszbejáraton és díszlépcsőn keresztül léphettünk be az épületbe. Az idegenvezető sorra vitt minket a különböző szalonokon és mindegyiknek megismerhettük a történetét. Mindenkinek nagyon tetszett pl.: a Kerek szalon, Kis empire szalon, Gobelin-vagy Boucher-terem, a Vörös szalon. Nagyon szépek voltak az intarziás parketták és a futó szőnyegek is. Olyan különleges élményben volt részünk, hogy abban a tükörteremben is időzhettünk ahol a protokoll rendezvényeket tartják. A program végén megtekintettük a 12-órakor kezdődő őrségváltást. 

2015 - 2015.06.10. Apák napja

Negyedik éve ünnepeljük az Apák napját. Idén is vendégül láttuk a kerületi Gondozási Központok és Gondviselés Háza Idősek Klubja férfi tagjait. A komolyabb bevezető és köszöntő után munkatársaimmal fokoztuk a hangulatot vidám versekkel, műsorral, dalokkal. Klubunk hölgy tagjai is készültek az ünnepségre. Sós süteményt sütöttek, a kézműves foglalkozáson pedig decoupage (szalvétatechnika) segítségével szép köveket festettek meg, ezzel az ajándékkal köszöntöttük az ünnepelteket. Idén a Dynamic Tánciskola szolgáltatta a műsort. Vezetője, Patai Telek Szilvia (Köztársasági kupa tulajdonos és tíztánc ranglistavezető) és versenytáncos párja, Tábori Ármin (Országos bajnok, Európa ranglistán 30.) standard táncokat adtak elő, az iskolás fiatalok pedig hip-hop táncot. Egy rögtönzött táncoktatásnak lehettünk tanúi és résztvevői. A vállalkozó szellemű vendégek megtanulhatták a twist alaplépéseit. Megint egy jó hangulatú délutánt töltöttünk el, programunk végén nem maradhatott el az Apák kívánságára készített, hagyományos túrós palacsinta! 

2015 - 2015.06.18. Balassagyarmat

BALASSAGYARMAT, PALÓCFÖLD, MOHORA

Június 18-án közös buszkirándulást szerveztünk a három kerületi idősek klubja részére. Ellátogattunk a különleges szépségű, történelmi és építészeti emlékekben gazdag palóc földre. Balassagyarmaton a Palóc múzeumban megismerkedtünk a tájegység néprajzi emlékeivel. Mohorán megnéztük a Tolnay Klári emlékházban a színésznő személyes tárgyait, ruháit. Rengeteg fénykép adott betekintést a művésznő életébe. Utunk végére mindenki kellemesen elfáradt, ez egy szép nap volt így együtt!

2015 - 2015.09.24. 40. évforduló

40 éves jubileumi ünnepség

2015. szeptember 24-én tartottuk intézményünk fennállásának 40. jubileumi ünnepségét. A családias légkörben megtartott ünnepségen Polgármester Úr és az intézmény vezetője köszöntötte az ünneplőket. A Polgármester Úr egy videó kamerát adott át ajándékba a klub részére, és a Frer Cukrászda által elkészített ünnepi dísztortát. Virággal köszöntötte Konrád Jutka klubvezetőt, aki 25 éve, illetve az intézmény vezetőjét, aki harmincadik éve dolgozik az intézményben. A második alkalommal kiírt novella pályázatra jelentkező klubtagok átvehették Polgármester Úrtól az intézmény díjait. Az ünnepségen Lambropoulou Alexandra munkatársunk és Kelemen Gyula “házi zenészünk” énekelt. A jubileumi alkalomra elkészült az intézmény logója és a Pesthidegkút-Ófalu-Gercse fali festménye, amelyet Gáspár Tivadar örökített meg. Az ünnepség végén a vendégek díszdobozos jubileumi emlékérmet kaptak ajándékba, majd a kertből 25 fehér galambot engedtünk a levegőbe. Az ünnepségen részt vettek klubtagjainkon kívül Dr. Láng Zsolt Polgármester Úr, Dankó Virág Alpolgármester Asszony, Szollár Péter a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszteri Kabinet Tanácsosa, Dr. Csabai Péter Pesthidegkút elöljárója, a Szociális Bizottság elnöke Kocsy Béla, Vargáné Luketics Gabriella a Szociális és Gyermekvédelmi Iroda vezetője és munkatársai, illetve önkormányzati képviselők, szociális intézmények vezetői, munkatársai.