Négy új ingyenes szolgáltatás a II. kerületben


Négy új ingyenes szolgáltatás a II. kerületben


Tovább

DélUtán lelkisegély szolgálat


Segítséget kínálunk


Tovább

Virtuális, kulturális és szabadidős ajánlatok TV nézés helyettTovább

Retro táncklub


Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt megrendezésre kerülő Retro táncklub rendezvényünkre.

A rendezvény a II. kerületi Idősügyi Tanács programjainak keretében kerül megrendezésre. A belépés díjtalan és mindenkit szeretettel várunk, aki szívesen tölt el egy felhőtlen délutánt velünk és a régi idők slágereivel.


Tovább

Rólunk

Bemutatkozás pár szóban

klub 001Korunk egyik legnagyobb vívmánya az egészségügy és a technika fejlődése nyomán a születéskor várható élettartam meghosszabbodása. A megnövekedett élettartam hosszabb életet, több, idősen megélt évet jelent, mely többletidőt azonban az idősek nem túlélni, hanem a lehető legmagasabb minőségben, tartalommal megtöltve szeretnének megélni, melyre az időskorúak nappali ellátása ad lehetőséget. A szolgáltatás a saját otthonukban élők részére biztosít napközben, kulturált, szép környezetben kellemes időtöltést, társas kapcsolatokat, szabadidős programokat. Minden hónap első napján kifüggesztésre kerül a szolgáltatások rendje, így már előre lehet tájékozódni és időpontot egyeztetni a szervező munkatársnál

A jelentkezőknek a nappali ellátást vezetője nyújt tájékoztatást a klubtagság feltételeiről. Az idősek klubjának igénybe vétele térítésmentes.

Programok

A Klub programjaiból: Irodalmi délutánok, vetélkedők, egészségnevelő előadások – beszélgetések, helyben szervezett egészségügyi állapotfelmérések, előadások, közös ünnepségek, kirándulások, múzeum és színházlátogatások.

Egyéb programok: Farsang, locsoló bál, majális, szüreti bál, Óév búcsúztató.

Szolgáltatások

Frissítő mazzsázs

klub 006Fájós derekukat, ízületeiket felfrissíti, karbantartja masszőr kollegánk. Ennek kiegészítéseként beszereztünk egy elektromos masszázs széket, melyet minden nap használhatnak.

Gyógytorna

klub 005Jól felszerelt tornatermünkben, az intézmény gyógytornásza segítségével hetente több alkalommal lehet igénybe venni ülő és fekvő tornát. A foglalkozások alatt tükör segítségével ellenőrizhetik saját munkájukat. Felügyelet mellett különböző kondicionáló gépeket, bordásfalat s egyéb gyógytorna eszközöket is lehet használni. Sokan szeretik ezt a szolgáltatást, mert a szellemi és fizikai állapotra is jó hatással van.

Fodrászat

klub 002Havonta több alkalommal is igénybe vehető, talán ez a legnépszerűbb szolgáltatás. Időseink igényesek önmagukra, ezért szeretik kihasználni ezt a lehetőséget. Fodrászunk ügyesen, gyorsan, türelmesen foglalkozik az idősekkel. Fodrászatunk felszereltsége minden igényt kielégít.

Kozmetika

klub 003Idősebb korban is nagyon fontos, illetve az ápoltság egyik alapja a kezelt arcbőr, ezért havi rendszerességgel szükség van erre a szolgáltatásra is.

Pedikűr- manikűr

klub 004Havonta több alkalommal lehet igénybe venni. A láb, kéz higiénéje és egészsége fontos idős korban is, mely ápolása már sok esetben nehézségekbe ütközik. Alapfeltétel időseink számára a kényelmes és fájdalommentes járás, a komfort- és jó közérzet.

Internet szolgáltatás

klub 008Naponta, a Klub pihenő helyiségében lehetőség van Internet használatára. A „hálózaton” jártas nyugdíjasok egymást is oktatják, de az érdeklődők mindig számíthatnak a munkatársak segítségére is.

Orvosi tanácsadás

klub 007Kéthetente lehet igénybe venni, ezt a feladatot egy II. kerületi háziorvos végzi. Mindenféle egészségügyi, mentális problémával fordulhatnak hozzá, a doktornő minden kérdésre nyitott. Vérnyomást mér, szükség esetén receptet ír. Meghallgatja, és tanácsokkal látja el az időseket (amire a rendelőben a háziorvosoknak általában nincsen idejük).

Patika szolgáltatás

Heti rendszerességgel, de szükség szerint is eljön egy gyógyszerész a kiváltandó receptekért, és házhoz hozza a megrendelt árut. Mindenkit meghallgat és ellát tanáccsal, aki hozzá fordul. Ilyen módon próbáljuk megvédeni időseinket a különféle fertőző betegségektől, a gyógyszertári sorban állás helyett. Különösen igaz ez az influenzás és téli időszakokra.

Egyéb szolgáltatások

  • Vérnyomás mérés,
  • Vércukor mérés.